Svati

* Fotograaf

* The old wise mother

* Spiritualiteit

* Paragnoste/medium

* Orakels - gelukskoordjes - meditatiebandjes - sigils voor helende energie

 

Foto’s: Svati Boers.

Portret- en reportage fotografie

Hoe je het draait of keert: een gezicht blijft boeiend. 
Portretten zijn schitterend maar het liefste werk ik met een model in de buitenlucht. 

Wanneer je binnen een portret wilt maken heb je geen grote studio nodig. Een goede inval van licht en een muurtje (of een kast) waar je een doek tegenaan of overheen kunt hangen. Meer gebruik ik niet. Het hoeft niet duur te zijn, het kan zo eenvoudig. 

Buiten werken is heel bijzonder. Ik laat het model opgaan in de natuur. Het wordt dan een fotoalbum met niet alleen het model in beeld maar ook de omgeving waarin zij/hij op dat moment in wordt opgenomen. Je krijgt dan een boeiender verhaal. Zeker als je een model hebt wat gemakkelijk poseert en er geen moeite mee heeft om ergens in een nat gras te gaan zitten. Eenheid van buitennatuur met mensennatuur. Een bijzondere combinatie. 

Appels plukken. Foto: Svati Boers.

Foto: Svati Boers.

Foto: Svati Boers.

Boeiende gezichten.....

In principe is elk gezicht boeiend. Rimpels vertellen hun verhaal. Plooien hebben een geschiedenis. Ogen leggen de ziel bloot. 
Deze man kwam ik onverwacht tegen op een creabeurs. Wat een geweldige vent en wat een prachtig hoofd.
Omdat de omgeving waar ik fotografeerde niet direct om een professionele camera vroeg, had ik een kleine pocket camera bij me. Je kent het wel. Flitsen als het niet hoeft en als ik wat extra licht nodig heb, laat hij het afweten. Vandaar dat ik, met zijn toestemming, enkele simpele shots heb kunnen maken waarvan deze nog de beste is. 
Ik heb hem mijn kaartje gegeven. In de hoop dat hij contact met me zou opnemen voor een vervolg. Hij deed het niet. Je kunt niet alles hebben in jouw leven, maar deze reportage had ik toch wel heel erg graag gehad.......

Foto: Svati Boers, november 2019.

Vergeet de natuur niet.

Als ik reportages maakte in de buitenlucht, besteed ik altijd aandacht aan de omgeving en de natuur waarin het model opgaat. Vooral als het een boekwerk wordt. Het is niet alleen een mooie afwisseling met de foto's maar het maakt een fotoboek compleet. Een verhaal met een begin, een midden en een einde. 

Foto: Svati Boers

Foto: Svati Boers

Foto: Svati Boers.

Mooie momentjes...

Er zijn altijd mooie momentjes die je wilt bewaren. Dat kan iets heel simpels zijn maar voor jou - en natuurlijk geldt dat ook voor mij - heel waardevol. Waar je met een glimlach aan terug denkt. Waar je aan herinnerd wilt worden. Wat een mooi beeld blijft op jouw netvlies. Gewoon, dat wat het is......

Foto: Svati Boers

Bewegende reportage

Reportages kun je op veel verschillende manieren op de foto vastleggen. Met deze foto's heb ik een "bewegende reportage" gemaakt waarin het model actief is en minder op de camera let. Gewoon eens lekker gek doen. Het maakt een fotoboek levendig en de beelden volgen zich vanzelf op tot een verhaal. 

Foto: Svati Boers.

Foto: Svati Boers.

op INSTAGRAM....

Ik deel mijn fotowerk ook op Instagram en geniet daar tevens van de prachtige prenten die door collega fotografen worden genomen.

Je kunt me daar vinden onder svati-boers-fotograaf.

Kom je eens langs? Het is daar gezellig. Ik heb er nauwelijks negativiteit ondervonden en dat kan ik niet van elk internet medium zeggen........ ❤❤🤪

Dieren fotograferen

Het zijn schitterende modellen maar ze doen nooit wat ik wil. Dat is juist het leuke. Soms heb ik een model, andere keren weer een onverwachte ontmoeting. 
Ze blijven boeiend. Hoe je het ook draait of keert. Meestal zitten ze zelf al achterstevoren. 

Foto: Svati Boers.

Foto: Svati Boers

Soms moet je de dood even in de ogen kijken....... Foto: Svati Boers.

Dubbel genieten

Mijn man Henk is mijn trouwe fotomaatje. We kunnen uren door de natuur zwerven. Vaak staan we op hetzelfde punt maar maken we toch totaal verschillende foto's. Dan scheelt het dat hij een hoofd groter is dan ik. Hij ziet dan net dingen die voor mij onzichtbaar zijn. Een unieke samenwerking. 

Foto: Suzanne Troost.

Foto: Suzanne Troost.

Foto: Henk Boers.

Henk & Svati Boers, fotografie

Omdat wij intens met onze camera's actief zijn, is het spirituele/paranormale aardig op de achtergrond geraakt. Niet tot ons verdriet want we komen nu toe aan dingen/zaken die we jarenlang hebben laten liggen. De spirituele wereld ging altijd voor tot we beseften dat we ook nog een aards leven hadden. 

We wandelen nu veel. Voornamelijk in natuurgebieden waar geen of weinig mensen zijn en waar we alleen zijn met de stilte. We ontdekken hoe de wereld in een paar weken tijd kan veranderen. Zien we eerst een heel geel gekleurd veld met bloemen, na een paar weken is dit weer wit en paars. De natuur heeft iets magisch. Je moet het alleen willen zien. 
Daarnaast fotograferen wij veel in en rond ons dorp Maasdijk. In dat opzicht zijn onze fotoboeken al een historisch archief. In 2012 begon ik met de beelden van ons dorp vast te leggen. Het is schrikbarend hoeveel er in de jaren daarna (niet altijd positief) veranderd is. 

Onze fotoalbums zijn ook natuurboeken geworden en de teller staat nu op 463 stuks. Onze eigen bibliotheek waar we steeds weer boeken doorbladeren en volop van genieten. 
Een andere wereld. Alhoewel......, magisch buiten zijn is ook spiritueel. 

Foto: Svati Boers

Foto: Svati Boers

Amsterdamse Waterleidingduinen. Foto: Svati Boers.

Het fotograferen van al wat leeft en beweegt.......

Een boeiend onderdeel van onze fotografie is het fotograferen van insecten en dieren. 
Ik doe dit met een Nikon camera met hierop een Sigma macro-groothoeklens. Dat wil niet zeggen dat de macro lenzen van Nikon niet goed zijn maar dit is wel een hele speciale lens. Een "oudje". Nog met de hand in te stellen maar met een wonderlijk effect. 
Zelfs het kleinste spinnetje kan ik hiermee omtoveren tot een monster. Hoe meer je door de lens van een camera kijkt, hoe meer je de wereld om je heen zult gaan ontdekken. 
Een wonderlijk mooie wereld die helaas aan velen voorbij gaat. 

Kijk wat je onderweg tegenkomt.

Boeiend wat je onderweg tegenkomt en waarmee je de reportage nog leuker kunt maken. Dat kunnen volslagen onzinnige dingen zijn waar je normaal aan voorbij zou gaan of geen aandacht aan zou schenken. Als je een enkele foto maakt zal dit niet zo interessant zijn. Ik maak echter boekwerken en dan krijg je wel een beter verhaal. 

Een hand om een appel. Hoe mooi is dat? Foto: Svati Boers

Werken met schaduw

Schaduw kan zowel irritant zijn als zegenrijk. Wat doe je met licht? Hoe wil je het gebruiken? Hier heb ik bewust gekozen voor de schaduw van boomtakken om grillige vormen te realiseren. Een model moet vooral boeiend zijn en dan mag ze best een eenheid vormen met de schaduwbeelden die de natuur aanreikt. 

Foto: Svati Boers

Foto: Svati Boers

Wat is een orakel?

Een orakel is een VOORSCHOUW van wat jou de eerstkomende jaren te wachten staat. Hierin kunnen GEEN vragen worden gesteld omdat het orakel al alles aangeeft wat belangrijk voor jou is. Alle levensfacetten komen hierin aan bod, voor zover aandacht hiervoor nodig is. 

Een orakel wordt gemaakt in een WORD document en jou toegestuurd via de e-mail. Vraag dus alleen een orakel aan als je dit document ook kunt openen. Het beslaat doorgaans tussen de 32-34 pagina's en is dus vrij uitgebreid. 
Je kunt dit alleen voor jezelf aanvragen en niet voor anderen. Wat ik hiervoor nodig heb?

* Jouw volledige naam. Ook jouw meisjes-achternaam als je gehuwd bent; * jouw geboortedatum en * jouw mailadres. Je kunt deze gegevens sturen naar: svatihenkboers@msn.com

De kosten bedragen € 20,=. Na aanmelding geef ik je door hoe je dit bedrag kunt overmaken. Houd er rekening mee dat het enige dagen kan duren voor je het orakel ontvangt. 

Kristallen schedels.

Een kristallen schedel wordt vaak verweven met de dood. Voor mij is een schedel het symbool van wijsheid omdat deze de huisvesting is van onze hersens.

Ik werk met de energieën van kristallen en andere mineralen schedels. Deze energie wordt ondersteunend gebruikt voor hen die ziek zijn of deze kracht voor wat anders nodig hebben. 

Je bent welkom op onze Facebook groep: Kristallen Schedel Energie. 

Synergy

Synergy is een eeuwenoude schedel die wordt gehoed door Sherry Whitfield uit Amerika. Bij tijden bezoekt zij Nederland en krijg je ook de gelegenheid om een privé consult met deze schedel te hebben.

Wij hebben hem inmiddels voor de derde keer ontmoet en elke keer was het weer een zeer bijzondere ervaring. Wat een energie heeft deze schedel. Zelfs jarenlange wetenschappelijke onderzoeken hebben nooit slijpsporen kunnen aantonen op deze eeuwenoude schedels en het is nog steeds een raadsel hoe deze ooit gemaakt zijn. Synergy bracht ons op het pad van de schedelenergie. Een bijzonder geschenk.

Henk Boers, schedelcarver

Schedels hebben zo hun eigen energie, wat mede afhangt van het mineraal waar ze van gemaakt zijn. Belangrijk is tevens de persoonlijke liefde die de carver zijn schedels meegeeft.

Je zou het misschien niet denken maar ze doen veel meer dan je kunt vermoeden. Zodra meerdere schedels in een kring worden neergezet (wat ook wel een grit wordt genoemd) zenden ze hun energie naar die persoon of situatie waar ze voor worden ingezet.

Henk volgde drie fantastisch leerzame workshops bij Laurens Ivo Manus in Boskoop. Een perfecte leermeester, wat duidelijk is waar te nemen in de variatie van schedels die Henk dagelijks maakt. Ze zijn voor een klein bedrag aan te schaffen.

Je kunt met zijn schedels kennismaken op zijn Facebook groep: Henk Boers schedels en op de Facebook groep Kristallen Schedel Energie. Wil je hem persoonlijk benaderen voor meer informatie? Dan kun je dit doen via zijn Facebook Henk Boers of een mailtje sturen naar hjboers@planet.nl 

Lola

Dit is mijn vriendinnetje. Ze heet Lola. In 2008 kwam ze bij ons wonen en elke dag is ze uit haar kooi en komen de kroelmomenten.

Ruim 8 jaar heb ik een agapornis Mickey gehad die ook elke dag in mijn nek logeerde. Dat was voor Lola een bron van jaloezie. Sinds Mickey (op zeer hoge leeftijd) is overleden, neemt Lola steeds meer gewoonten van hem over. Het kroelen in mijn nek en direct het poepgat legen als ze op mijn schouder zit. Toen Mickey overleden was zat ze rustig naar hem te kijken en ik voelde haar blijdschap. Ze kletste aan één stuk door en zelfs woorden die we nog niet eerder gehoord hadden. Wat een gekke vogelwereld. Het lijken wel mensen......