Werken in een bouwput

Verboden toegang. Dat lees ik bij elke bouwput maar ik doe mijn best om dat pas NA een reportage te zien en niet ervoor. Toch heb ik nog nooit meegemaakt dat ik werd weggestuurd. 
Zwoegende mannenlijven die gewoon doorgaan met hun werk en geen acht op me slaan. Zolang ik me maar aan de veiligheidsvoorschriften houd. Tuurlijk doe ik dat. Het zou wel heel stom zijn om die in de wind te slaan.

Het levert boeiende fotografie op. Kleine details die anderen ontgaan en die het fotoverhaal zo mooi maken. Bouwvakkers die niet te beroerd zijn om even een hek te verzetten voor een fraaie prent. Met een brede glimlach.

Toen de kerk "het Kruispunt" in ons dorp werd verbouwd, heb ik dit een jaar lang gevolgd. Tussentijdse vooruitgang vastgelegd en verzameld in een fotoboek. Idem met de uitbreiding van de begraafplaats. Nu was dat laatste niet zo moeilijk want deze ligt pal naast ons huis. Als ik mijn ogen sluit hoef ik alleen maar de straat over te steken en kan mijn man me zien liggen vanuit het slaapkamerraam........ Die begraafplaats heeft wel wat. De uitbreiding ervan is uitgebreid vastgelegd in vijf fotoboeken. 

Nieuwbouw Tuindersweg in Maasdijk. Foto: Svati.

Opgraving in Maassluis. Helaas is daar veel te weinig tijd en aandacht aan besteed. Foto: Svati.

Uitbreiding begraafplaats Maasdijk. Weer een zware machine die mag worden afgevoerd. Foto: Svati.

Nooit moeilijk doen als ik foto’s maak. Ze waren al aan me gewend. Foto: Svati.

Bomen worden gerooid voor de uitbreiding van de begraafplaats. Op het moment dat het blauwe touw wordt teruggegooid, maakte ik de foto. Foto: Svati.