Beschilderde stenen / happy stones

Corona heeft ons leven aardig overhoop gegooid. Door de lock downs en het gedwongen thuis blijven zitten kreeg iedereen een enorme wending in het dagelijkse leven. De een kwam hierdoor tijd tekort, de ander hield tijd over. 
Dan komen er vooral op creatief vlak weer ontelbaar veel opties naar boven. Een daarvan is het beschilderen van stenen. Ze hoeven niet mooi te zijn. Ze moeten voor een glimlach zorgen in een periode dat ons land totaal op slot zit en een enorme economische crisis zich openbaart. 
De stenen worden ergens buiten neergelegd. Sommige mensen nemen ze mee naar huis. Vooral kinderen vinden het zoeken nadat stenen een spannend spel. Het is hun schat, hun rijkdom. Anderen leggen de stenen weer op een andere plaats zodat deze gaat zwerven. 
Een steen die in Brabant is gemaakt, reisde naar de Zaanstreek. Vandaar naar Amsterdam en daar werd hij gevonden door een Chinese toeriste. Hij zwerft nu dus ergens door China. Het is inmiddels een wereldwijd fenomeen geworden. 
Ik probeer er een kunstwerkje van te maken. Of dat lukt? Als ik ze echt mooi wil maken werk ik met papieren servetjes. Maar ach, elk materiaal is te gebruiken. 
Een leuke groep op Facebook is de groep Kei Tof met over de 32.000 leden. Je kunt er niet alleen heel veel ideeën opdoen maar af en toe kom je ook jouw eigen stenen tegen die door anderen zijn gevonden. 

Stap voor stap.....

Ze worden binnenkort weer ergens neergelegd in Maasdijk en omgeving.

Deze gaan binnenkort weer ergens zwerven.

Hier heb ik kleurpotlood gebruikt.

Aardbeien maar ook lieve heers beestjes zijn hiervoor zeer geschikt.

Kleine steentjes doen het ook altijd goed.

Met droge krijt.

Papieren servetjes.

Zowel met verf gewerkt als met een papieren servetje.